קיבוץ לביא – שילוב מנצח של מלונאות ופעילות פנאי

לכתבה המקורית באתר iWomen לחצו כאן.

קיבוץ דתי שגם חילונים ירגישו בו נפלא. מלון מפנק עם אמירה מאחדת ואווירה ביתית, אוכל מעולה ושירותי קייטרינג, פעילויות של כייף ותרבות הפנאי, שירות אדיב מקצועי ולבבי – כך במלון קיבוץ לביא.

"גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני שכינה", אמרו חז"ל. בקבלת פני שכינה – אני לא כל-כך מבינה, אבל בהכנסת אורחים – כשאני האורחת, אני מנוסה דיי ויודעת להבחין בין טוב לטוב יותר. כשמדובר באירוח במלון קיבוץ לביא – מדובר כבר בהצטיינות!

הקיבוץ הדתי לביא, התברך באנשים אידיאליסטים, בחיים איכותיים ובעסקים מצליחים.. כאן הקימו החברים בית מלון מפנק, המשתלב בקיבוץ ומשלב את האורחים באורחותיו, ולצידו של המלון השכילו להקים את "לביא אתגר", המציע פעילויות מגוונות הן לאורחי המלון והן לקבוצות הנהנות מהפסיליטיס של המלון. שילוב מנצח.

מלון קיבוץ לביא מאויש ומתוחזק על ידי חברי הקיבוץ, המציעים לאורחיו הכנסת אורחים עם חיוך, שירות מלונאי ברמה גבוהה, אווירה קיבוצית ויחס אישי. כערך מוסף, מציעים חברי הקיבוץ לתיירי חוץ הלנים ב"לביא", וביניהם צליינים רבים התרים את ארץ הקודש, שירות של 'הום ספיטליטי' הכולל אירוח בייתי בבית החבר ושיחה קולחת על ארץ ישראל, יהדות מודרנית, ציונות והתיישבות. עבור הקהל המסורתי והדתי, מציע המלון שיעורים מרתקים בבית המדרש שבמקום. ולקהל החילוני – שפע פעילויות מאתגרות ו.. שלווה קיבוצית.

יצחק פלנזר – מנכ"ל מלון קיבוץ לביא, גווידו ששון – מנהל השיווק, יהודית מנחם – מנהלת שיווק פנים וכנסים, ירון הראל – מנהל לביא אתגר, דוד כהן – שף המלון, לכל אנשי צוות המלון – הששים להעניק אירוח איכותי וידידותי, תודה על החוויה.

* משמרים מסורת עתיקה
בקיבוץ לביא משמרים מסורת עתיקת יומין של הכנסת אורחים. מימי הביניים ועד 1948 האתר נקרא לוביה. בתלמוד נזכר "פונדקא דלביא", או דלוי (ירושלמי שקלים פ"ז, נ', ע"ג ברכות ז', י"א, ע"ג), מה שמרמז כי במקום נהגו להתארח וללון גם בימים עברו. ממזרח לחורבה מצויים שרידי ח'אן לוביה, שהוקם כנראה בתקופה הממלוכית. הוא נבנה אולי בסמוך לפונדק הקודם ששכן בצד הדרך הרומית החשובה עכו-טבריה שאת שרידיו איתרו.

הקיבוץ נמצא בנחלתו ההיסטורית של שבט נפתלי, בגליל התחתון המזרחי, אל מול נופי הכנרת התכולה והגולן המוריק, במרחק של 10 דקות נסיעה מטבריה, ובגובה 313 מ' מעל פני הים. כאן ממוקם מלון קיבוץ לביא – פינת חמד טובלת בירק ופרחים, מרחק דקות ספורות מצומת גולני הנגיש, מלון המארח תיירים מהארץ ומחו"ל בהצטיינות ומחזיר את עטרת "פונדקא דלביא" ליושנה.

* החדרים והמרחבים
מלון קיבוץ לביא הוקם ב- 1962 ומונה 184 חדרים משודרגים ומודרניים, כולל סוויטות, חדרי דלוקס וחדרי גן עם מרפסת, חלקת דשא ומרחב משחקים. במלון מסעדה מפוארת, לובי מרווח ואולמות בגדלים שונים, המאובזרים בציוד לכנסים ואירועים. בין מתקני המלון גם בריכה מחוממת ומקורה הפועלת בכל ימות השנה. למותר לציין את בית הכנסת במלון ואת הריהוט המיוחד שלו, המיוצר בקיבוץ ומיוצא לבתי כנסת ברחבי העולם.

המלון מציע לאורחיו חדרים מהודרים ומשודרגים בגדלים שונים (בהם גם חדרים עם דלתות מקשרות), הפונים אל הנוף ואל הירק שמסביב. משפחות עם ילדים מוזמנות לחדרי הגן המרווחים, הכוללים מרפסת וחלקת דשא, אויר צח ומרחב משחק לילדים. סוויטות המלון המעוצבות בסגנון אופנתי ומודרני כוללות חדרים מהודרים וחדישים, ובהם חדר שינה גדול וסלון מרווח ומרפסת נוף גדולה מרווחת המתאימה גם לאירוח.

בחדרים מערכת מיזוג אויר חדשה ושקטה, שטיח מקיר לקיר או ריצפת פרקט, אמבטיה ושירותים צמודים, פינת שתייה חמה, מיני בר, אינטרנט אלחוטי חינם, טלוויזיה LCD רבת ערוצים ורדיו. במקצת מן החדרים (בסוויטות) אמבט ג'קוזי וסלסלת פירות העונה מפנקת ממתינה לאורחים.

* חבילת הפנאי לאורחים ולילדיהם
מלון קיבוץ לביא מציע לאורחיו חבילת פנאי עשירה להנאת כל בני המשפחה. עבור הילדים פועל במלון "עולם הילד" – אולם משחקים מרווח וצבעוני, הפתוח עם השגחה בערב (בשבת ובמועד) ובשעות מנוחת הצהריים. בנוסף, מתקיימות במקום סדנאות לילדים והופעות של קוסמים ואמנים. סביב המלון שפע מדשאות רחבות ידיים, מתקני שעשועים ומסלול טיול בין בעלי החיים בקיבוץ.

עוד ניתן לשלב ביקור חווייתי ברפת, הכולל צפייה בתהליך החליבה מבעד לחלון מיוחד המשקיף אל תוך מכון החליבה, או ליהנות מרכיבה גלילית על סוסים, במחיר מיוחד לאורחי המלון. בריכת השחייה של המלון מקורה ומחוממת, ופתוחה כל השנה, עם שעות רחצה נפרדות לנוחיות הציבור הדתי. בחודשי האביב והקיץ פועלת במקום בריכת פעוטות. בסמוך לבריכה סאונה, מגרשי טניס, וחדר כושר מאובזר.

במקום ניתן לשכור אופניים לרכיבה במשעולי הקיבוץ, והמלון מציע סיורים מודרכים במגוון רחב של שפות. כמו כן ניתן לקבל ייעוץ טיולים על האטרקציות הרבות והאתרים בסביבה. בבית המדרש של לביא נערכות הרצאות בנושאים מגוונים, על ידי מרצים מעולים מקרב חברי הקיבוץ, ומהאזור כולו. כך, למשל, ניתן לשמוע את סיפורו של קיבוץ לביא, ללמוד על חינוך דתי בעולם משתנה, להחכים בנושא פסיפס הדתות בגליל או על מיסטיקה יהודית בגליל. בית הכנסת של הקיבוץ בנוי בסגנון בתי הכנסת העתיקים בגליל, מתקופת המשנה, ומושך אליו תיירים ומבקרים רבים.

* קייטרינג וקונדיטוריה
על הפן הקולינארי אמון שף המלון, דוד כהן, המנצח על מטבח כשר למהדרין (גלאט) ורוקח מעדני פרימיום ברמת גורמה, במנעד טעמים רחב. אורחי לביא נהנים מחדר אוכל מגוון ועשיר, ובמקביל מציע המלון לשוחרי קולינאריה במיטבה מתושבי האזור, שירות קייטרינג פרימיום בניחוח בייתי, על טהרת מטבח הגורמה. השף היצירתי מפליא לרקוח מנות מפתיעות על טהרת חומרי הגלם המצוינים ובכשרות מחמירה.

שירות הקייטרינג מציע לרכוש את מנות הבית של לביא, במתחם בית המלון בבקרי יום שישי, ולחילופין, ניתן להזמין כמות גדולה לאירועים משפחתיים רחבי היקף. הקונדיטוריה של מלון לביא היא קונדיטוריה מיוחדת במינה, כאשר במשך שנים נבחרו חומרים ונבחנו מתכונים תוך התאמה ל"קונדיטאות הפרווה הכשר למהדרין" ומתוך הקפדה מיוחדת ללא פשרות של איכות וטעם. במהלך השנים פותח התחום, תוך שהוא מביא את המוצרים המוגמרים לרמת הגורמה.

* "לביא אתגר" בשטח
מי שלא שמע את צהלות השמחה שלי כשפגעתי בחץ וקשת בול במטרה, שלא לדבר על ניפוץ הבלונים באקדח צבע (פיינטבול) – לא ראה שמחה מימיו.. מתברר שכולנו ילדים בנשמתנו! אז עבור הצעירים ברוחם, חדש וטרי במלון לביא – "לביא אתגר", המציע שילוב של נופש מלונאי ברמה גבוהה, לצד פעילויות אתגריות עם תכנים עשירים וחווייתיים לאורחי המלון, לקבוצות ולארגונים.

ממש לאחרונה הוקמה במלון לביא מחלקה חדשה בשם "לביא אתגר", המפיקה ומפעילה ימי כיף וגיבוש, המשלבים מגוון פעילויות שטח מאתגרות. יוזם ומנהל המחלקה הוא ירון הראל, הרואה בשילוב התוכן התרבותי והבילוי במהלך החופשה, חלק בלתי נפרד מהמוצר המלונאי.

חווית "לביא אתגר" מתרחשת בינות למרחבים הפתוחים בקיבוץ, לחוות הסוסים ומכלאת הבקר, והיא מציעה משחקי ODT (אאוט דור טריינינג – דינמיקה קבוצתית) במגוון רחב של פעילויות הכוללות: ירי בחץ וקשת, משחקי פיינטבול, פארק חבלים, סנפלינג לבור המים הנסתר, משחקי ניווט ברחבי הקיבוץ ועוד הפתעות. פעילות גיבוש מאתגרת במיוחד הינה "חווית הבוקרים", בה נדרשים המשתתפים להוביל עדר בקר משדה המרעה למכלאה תוך כדי רכיבה על סוסים. לא לוותר על נהיגת שטח באזור, עם הטרקטורון המיוחד לכך. כייף אמיתי.

הפעילות לאורחי המלון מוצעת בכל ימות השבוע (למעט סופ"ש) ומתאימה לאלה המחפשים נופש עם ערך מוסף, ולהעשיר את שהותם בתכנים ופעילויות שיעצימו את חווייתם מהמלון. לקבוצות וארגונים שאינם מתארחים במלון ובחרו ב"לביא אתגר", יעמדו לרשותם לאורך כל היום גם מתקני המלון, כמו כן הם יוכלו ליהנות מארוחות ברמה מלונאית גבוהה במסעדת המלון או הסעדה שתגיע עד אליהם לשטח.

"לביא אתגר" לוקח צעד אחד קדימה את השירות ללקוח ופותח לו עוד ערוצי הנאה ייחודים, שכוללים פעילות חווייתית מהנה לאורחי המלון בחופשות ובמהלך השנה, לקבוצות, ועדים וארגונים.

איך אומרים במלון קיבוץ לביא – "החופשה שלכם היא האתגר שלנו".

מלון קיבוץ לביא, טל': 04-6799061/464/455 / באינטרנט: hotel@lavi.co.il

מטבח גורמה וכשר למהדרין במלון קיבוץ לביא

לכתבה המקורית באתר iWomen לחצו כאן.

האם יש חיה כזו – מטבח גורמה פרימיום, כשר למהדרין? תשאלו את השף דוד כהן. טעמתי, התמוגגתי, צילמתי, ועתה ממהרת להפיץ הבשורה, גם לחילונים שכמותי. ויש גם מתכון גורמה..

כשנתקלים בביטוי "מטבח כשר למהדרין" עולה, לרוב, האסוציאציה האפורה של הרגל הקרושה המבוישת, מרק העוף הגלותי, הצלי הסטנדרטי המשמים והכרוב הממולא, שראה ימים טובים יותר. אולם מביני דבר יודעים כי המטבח הכשר למהדרין, עבר בשנים האחרונות מהפכה של ממש, השתכלל והשתדרג, נמלא ניחוחות מפתים וצבעים עזים, הפנים את "חוקי המשחק" הקולינאריים והפך לשחקן מרכזי בעולם הגורמה.

הציבור הדתי והחרדי הפך נהנתן יותר, תובעני וביקורתי, קץ ב"שטנץ" המסורתי ומצפה לחידושים, למטבח פיוז'ן אקלקטי ולמטעמים ממחוזות רחוקים ואקזוטיים, שענייני כשרות-מהם והלאה. המטבח-קונדיטוריה-קייטרינג של מלון קיבוץ לביא, הם התשובה המנצחת.

דוד כהן, השף של מלון קיבוץ לביא, עומד מאחורי ההצלחה של מטבח הגלאט-כשר למהדרין שמפעיל המלון, המושך אליו אוכלוסיה מעורבת ומגוונת, של חילוניים ומסורתיים כאחד, חובשי כיפות, חרדים וגם צליינים שהגיעו למסע בארץ הקודש. כהן מנצח על מטבח כשר למהדרין (גלאט) ורוקח מעדני פרימיום ברמת גורמה, במנעד טעמים רחב. את מטעמי השף ניתן לחוות גם במסגרת שירותי הקייטרינג שמפעיל המלון, שצברו מוניטין ברחבי האזור כולו. את הארוחה מקנחים בקונדיטוריית המלון, המתמחה בתמהיל קינוחים עשיר על טהרת קונדיטאות הפרווה, ומציעה מענה למגוון גדול של אירועים, תוך התאמה אופטימאלית בין אופי הארוחה, לקינוח שבסופה.

דוד כהן מספק תובנות לשאלה, כיצד מכינים אוכל כשר ברמה של מצוינות: "מדובר בתורה שלימה המצריכה בקיאות רבה בפרטים הקטנים ביותר. מטבח כשר למהדרין הוא בעל כללי משחק נוקשים וברורים, ועבור שף זהו מגרש משחקים מאתגר במיוחד, עם כלים ייחודיים, מבנה ספציפי וחומרי גלם מסוימים. האתגר המרכזי הוא הצורך לנווט ולפשר בין הדרישות המחמירות של הכשרות והמגבלות שדרישות אלו מציבות בביצוע, לבין רצון ותשוקה לחדש, לרגש ולהתפרץ יצירתית.

הציבור שמגיע למלון לביא הוא מאוד איכותי ותרבותי. בשנים האחרונות אני חש בדרישה ופתיחות מצד הלקוחות, לקבלה של מנות יותר עדכניות, יותר עכשוויות וגם יותר נועזות. בניגוד לסטריאוטיפים, רוב הציבור הדתי והחרדי דווקא לא שמרן ופתוח לחידושים, להצעות ולהמצאות קולינאריות מרעננות. בשנים האחרונות יש פריחה של חומרי גלם חדשים וזמינים, בדגש על בשרים איכותיים משחיטה טרייה, דגים באיכויות גבוהות ועשבי תיבול טריים. כל ההתפתחות נותנת לי את האפשרות לקחת את רצון הלקוחות ומצאי חומרי הגלם, להתאים אותם למגבלות הכשרות, ולהפיק מנות חדשות ועדכניות.

כך, למשל, בעבר לא היה ניתן למצוא בשר בקר איכותי כשר, ו"כשר" היה שם נרדף לבשרים מעובדים. אולם, לאחרונה מתקבל הרושם שגם נותני ההכשר הבינו את הצרכים שבשוק והתאימו עצמם למציאות הקולינארית המשתנה, גם על ידי אמצעים טכנולוגיים".

השף מספק לנו מתכון נפלא למנה שרקח במיוחד עבור השבת: "בשבת אסור לחמם ואסור לשים על פלטה. אני מכין מנה של דג סלמון נורבגי, שהוא איכותי ואהוב מאוד, ועוטף אותו בעלה סיגר שמשמש כמעטפת המונעת ממנו את נטייתו הטבעית-להתייבש. מעטפת עלה הסיגר שומרת על הרכות והעסיסיות של המנה כולה. כמו כן, אני לא אופה את המנה עד הסוף, אלא עובד בטמפרטורה מאוד נמוכה של 160 מעלות למשך 7 דקות בלבד, וזאת בכדי שבזמן ההגשה המנה תצא בטעם האופטימאלי במסגרת מגבלות הכשרות של השבת".

* מתכון פילה סלמון מקופל בעלי סיגר – מתאים ל-6 סועדים:

באדיבות השף דדי כהן, ממלון קיבוץ לביא

המרכיבים:
6 נתחי פילה סלמון נורבגי במשקל 150-180 גר' ליחידה.
3 כפות שמן זית.
6 שיני שום.
מלח ופלפל שחור גרוס.
1/2 לימון טרי.
1 כף אגוזי קשיו קלויים וקצוצים.
1 כף שבבי שקדים קלויים וקצוצים.
1 כף שבבי גרעיני חמנייה קלויים וקצוצים.
1/2 כף משמשים יבשים קצוצים.
1 כוס עלי מנגולד קצוצים 6 עלי סיגר.

אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן את כל תערובת האגוזים והגרעינים.
מוסיפים את עלי המנגולד ואת המשמשים ל-30 שניות ומניחים בצד.
צולים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ 3-4 דקות את פילה הסלמון, כאשר הם משוחים במעט שמן זית ועליהם מלח ופלפל גרוס.
כאשר כל המרכיבים קרים, לוקחים את עלי הסיגר ומניחים במרכזם את פילה הסלמון.
בוזקים על הסלמון את תערובת השקדים, המשמשים ועלי המנגולד.
מקפלים את עלי הסיגר סביב הסלמון ואת הקצוות של עלי הסיגר "מדביקים" בתערובת של קמח ומים.
צולים בתנור למשך 4 דקות בחום של 160 מעלות.
מומלץ להגשה עם רוטב נענע ובזיליקום חמצמץ.
כמו כן ניתן להגיש יחד עם גפרורי סלק מטוגנים פריכים.

בתיאבון – ובלי ייסורי מצפון! זוהי מנה מפנקת ובריאה!!

(*צילום: שוש להב)

"הללויה", פסטיבל חזנות ומוזיקה יהודית בקיבוץ לביא

לכתבה המקורית באתר iWomen לחצו כאן.

מה יותר טבעי מלהקשיב למוזיקה יהודית וסלסולי חזנות, במלון מיוחד הממוקם בין מידשאות ירוקות ועצים מצילים, בקיבוץ דתי בגליל?

"הללויה" – חגיגת חזנות ומוזיקה יהודית, המתקיימת זו השנה ה- 16, תיערך בימים רביעי ועד מוצ"ש 21-24/8, במלון היפייפה שבקיבוץ לביא הדתי, בגליל התחתון. פסטיבל החזנות והמוזיקה הוא פרי שיתוף פעולה של המוא"ז גליל תחתון, המחלקה לתרבות תורנית במשרד החינוך ומלון קיבוץ לביא. האורחים הצפויים להגיע לפסטיבל ייהנו מיופיו הקסום של הגליל מזה, ומיופיים של הניגונים היהודים והחסידיים מזה.

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו שני קונצרטים לציבור הרחב:

ביום רביעי (21/8) ערב 'שירת רבים', עם הזמר דוד ד'אור בליווי נגנים, שייערך בפארק המעיין שבכפר תבור (מחיר כניסה – 40 ₪, לחיילים כניסה חופשית).

ביום חמישי (22/8) קונצרט חזנות חגיגי בהשתתפות ישראלי רנד, יעקב מוצן ושמואל קרישר, בניצוחו של יעקב רוטנר, עם האנסמבל לחזנות "קולות ישראל" והתזמורת "סימפונט רעננה", שייערך באמפיתיאטרון שבמצפה נטופה, בהנחיית ד"ר אבשלום קור (כניסה חופשית).

במהלך ימי הפסטיבל ייערכו סדנאות, הרצאות ואירועים שונים. תפילת ליל שבת תתקיים בבית הכנסת של הקיבוץ, עם החזן שלמה גליק ובליווי מקהלת "קולות מן השמיים", בניצוחו של רפאל ביטון.

לדברי יצחק פלנזר, מנכ"ל מלון קיבוץ לביא: "הפסטיבל הפך למסורת ארוכת שנים בה אנו מארחים חובבי מוסיקה יהודית מכל קצוות הארץ ומהתפוצות". לפרטים: מלון לביא, טל': 04-6799450/061




 הנני מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומסרונים